Tech Editor's Desk Projects, papers, writings, thoughts, musings of our technical editor Joe Padavano. To begin with, he will be making threads and can approve posts to it if he wishes. This can be changed in the future if it does not work out well.

1977 cutlass speedo cable

Old December 2nd, 2017, 01:39 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Mike77's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vancouver BC
Posts: 599
1977 cutlass speedo cable

Been having trouble getting my speedometer to work after my restoration. Seemed like a simple thing to troubleshoot, but noooooo! So i disconnect the cable at the cruise control module to speedo pod. Turn by hand the needle moves. Reconnect. Disconnect cable at transmission. Connect drill to the end. Speedo reads 23 MPH. Ok must be the transmission gear. Remove driven gear, seems OK. Install new gear, check mating surfaces on drive gear, turn transmission by hand all seems OK. Re-install. Speed still not working. Inspect cable, both ends have a compressed square on each end about an inch long, cable in great condition. So what am i missing? Tried looking up info on cable length etc. Seems to be all over the place with correct length. Any suggestions?
Mike
Mike77 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
smaye
Eighty-Eight
11
November 25th, 2013 06:59 PM
ramrod31
Parts Wanted
2
July 13th, 2013 09:48 PM
spate51
Transmission
0
April 2nd, 2012 10:20 PM
Flye
Transmission
0
July 5th, 2009 11:03 AM
VegasDelta
Parts Wanted
2
October 12th, 2006 04:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1977 cutlass speedo cable


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.