Go Back  ClassicOldsmobile.com > Repair & Restoration > Electrical
68 Cutlass - Gen Light On, Engine Run On... >

68 Cutlass - Gen Light On, Engine Run On...

68 Cutlass - Gen Light On, Engine Run On...

Old July 13th, 2018, 05:51 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 183
68 Cutlass - Gen Light On, Engine Run On...

68 Cutlass, dash removed for restoration and conversion to aftermarket Rally Pack.

When key is on (engine not running), GEN light does not come on.
When engine is running, GEN light turns and stays on.
When key is turned off, engine keeps running.

With key off, pulling the tach (brown) wire from the HEI does nothing.
With key off, pulling the 12ga power wire shuts engine off.

With engine started back up, voltage regulator test (per 12-11 of Service Manual), voltage between regulator #2 terminal and ground = 6.7. Manual recommends replacement of regulator, BUT why does gen light not come on when key on and engine not running?

I'm an electrical novice and trying to understand this w/o throwing parts blindly.

Thanks.
olds70supreme is online now  
Old July 15th, 2018, 05:58 AM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Pittsburgh Pa.
Posts: 950
Check fuses
stellar is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rhett838
Electrical
8
August 23rd, 2016 11:34 AM
shamusj
Big Blocks
15
March 4th, 2016 06:48 AM
kw62583
Cutlass
5
November 19th, 2015 08:17 AM
N2ROW
Electrical
11
April 11th, 2015 10:04 AM
Joe's72-J67
Electrical
1
June 5th, 2010 06:21 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 68 Cutlass - Gen Light On, Engine Run On...


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.